Известие

Collapse
No announcement yet.

Дизел разход... 5 -та серия

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение
    Хмм интересно, колата ти има ли чип? Мойта със същото каране дава 8 това на отиване на връщане дава 8.5, Ако въздушния филтър ми е мръсен качва с около 0.5
    Забрави да споменеш с каква скорост обикновено караш !
    AR 166/159 - 2.4 jtd/m

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
      За 142 км./час средно си е добре разхода... И то при -6, ако е вярно. Все пак София - Бургас за 3 часа.
      Добре си е карало момчето ! Дано само камерите да са били на кафенце да не са го хванали ! ххахахахах !
      Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

Моя разход съм го смятал и по Ицс и по това колко е останало в резервоара и е еднакъв
        Alfa 155 1.7,1.8 ex
        Alfa 166 2.4 3 ex
        155 1.8 MY 95 sport

Comment

За такава средна скорост човекът е карал сигурно с 200-220 по магистралата и 140-160 по пътя. Представяйте си какъв ще е разходът с бензинова кола .
          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
            За такава средна скорост човекът е карал сигурно с 200-220 по магистралата и 140-160 по пътя. Представяйте си какъв ще е разходът с бензинова кола .
            не повече от 10/100
            Alfa 145 1.3 Boxer 96', Alfa GTV 2.0 16V 96'

Comment

Първоначално публикувано от alfonco147GTA Покажи съобщение
              не повече от 10/100
              Поне 12 .
              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Нали не мислите, че при стандартно каране колата ви може да гори по-малко отколкото е дадено по книгата, а именно грубо 6 извънгадско и 10 градско. В противен случай тия инженерчетата на фиат груп биха счупили глупометъра
                166, 2.4 JTD'00

Comment

Първоначално публикувано от Chimev Покажи съобщение
                  Нали не мислите, че при стандартно каране колата ви може да гори по-малко отколкото е дадено по книгата, а именно грубо 6 извънгадско и 10 градско. В противен случай тия инженерчетата на фиат груп биха счупили глупометъра
                  Ето ти разход Перник-Благоевград с 4 човека в колата. В населени места с ограничението, извън населени места 120. До къде води спокойното шофиране а!
                  Attached Files

Comment

Първоначално публикувано от em4o1 Покажи съобщение
                    Забрави да споменеш с каква скорост обикновено караш !
                    Ми писах си със същото каране. 3 часа до Бургас.
                    А един път до пловдив си покарахме много яко Аз, Коки, Валъо и Лъки и разхода ни се въртеше пак около 8 и на 4-мата като аз и Коки бяхме с чипове а Лъки и Валъо нямаха като единия е с 136 а другия със 150. Дизела си харчи малко, единствено над 180 като се жули и и качва, но чак 11 е много според мен.
                    А относно бензина ....8 клапанов 2.0 ТС от караулката в Бургас до караулката в София 2.45 часа 56л бензин Демек почти двойно на дизела а 16-клапановия е и по лаком

Comment

Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение
                      Ми писах си със същото каране. 3 часа до Бургас.
                      Гиги, братко, ако и сега ми кажеш че е нормално да стигнеш до Бургас за три часа......
                      Аз умишлено тръгвам всеки път към 04,00 за морето, за да избегна трафика и всеки път не зависимо как карам и къде спирам по рано от 09,30 не съм стигал при Стоян за "Странджанки"!!! (много яки принцески, които са готови опечени и ни чакат пред градинката където живее).
                      Смятам че е редно да спомена че на магистрала си карам с 130 - 150 а извънградско 80-90-100 никога повече !!! (нагледал съм се на катастрофи и малоумници срещу мен, които "фърчат"). И никой не може да ме убеди че при подобно каране разхода ще му е над 6,00.
                      Дори, сега ме мързи да се вържа към пс суита на нокия, миналата година бях снимал ИЦС на 4,7 преди Стара загора кръговото и средна скорост 120-тина.

Поздрави
                      AR 166/159 - 2.4 jtd/m

Comment

Първоначално публикувано от MrX Покажи съобщение
                        Ето ти разход Перник-Благоевград с 4 човека в колата. В населени места с ограничението, извън населени места 120. До къде води спокойното шофиране а!
                        Нищо напротив, и мойта ги показва такива цифри
                        166, 2.4 JTD'00

Comment

На 6-та със срядна скорост 140км/ч на около 2000 оборота и 5 човека с пълен багажник дава реален разход 5.7-6 а по ицс 5.6-6 за маршрут София-Славовица(община септември)-Виноградец(община септември)-Славовица-Виноградец-София с резервата без да доливам и без да угасне (резервата е не повече от 15литра)
                          Last edited by slash; d.m.y г., 11:12.
                          166 JTD 02 110kw 150hp разход: 9\5
                          градско\извънградско : кожа; навигация; CD чеинджар; фабричен ксенон

Comment

по магистралата 230 иначе 150-160 нямам чип и не мисля да слагам след всичко прочетено 150 к.с. а външната температура си беше толкова -6 вечер беше и нямаше куки
                            ALFA ROMEO 155 2.0 T.S.
                            ALFA ROMEO 166 2.4 JTD

Comment

Да ви поиздразня малко а ?

От работата до къщи

Стандартният ми маршрут Бизнес парк - Младост 4 - Х.Димитър по околовръстното.

Жълто оцветените клетки са с активиран круиз контрол, на 4-та скорост със около 1450-1550 оборота. ( Ботвеградско шосе)

Има ръчно изведени формули за :
                              Moment Consumption L/h
                              Fuel consumption L/100

Без да съм 100% сигурен във ръчните формулки.
                              Attached Files
                              Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                              ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

колега ama ти си с ланча не с алфа ние говорим за 166 2.4 м/у 136-150 коня без чип по 1300кг парчето то за тва е разликата. Иначе успя да не подразниш аз под 8.6-10 градско непадам акоще да летя
                                Last edited by slash; d.m.y г., 15:09.
                                166 JTD 02 110kw 150hp разход: 9\5
                                градско\извънградско : кожа; навигация; CD чеинджар; фабричен ксенон

Comment

Working...
                                X